U-sektionen

 

Ungdomssektionen har lagts vilande eftersom det saknas styrelsemedlemmar.

Är du nyfiken på vad det innebär att vara med i ungdomssektionens styrelse – kontakta styrelsen i SMF Västra.

Ungdomssektionens huvuduppgift är att ansvara för gurkätartävlingar och marsvinsrace på alla Västras utställningar, ett par gånger om året håller vi också i maskerader. Alla medlemmar i västra är välkomna att komma med idéer till nya aktiviteter och önskemål om vad som ska anordnas. Medlemmar i alla åldrar är välkomna att delta i U-sektionens aktiviteter!

gurkatning1

GURKÄTARTÄVLING
I gurkätartävling gäller det för marsvinet att så snabbt som möjligt äta upp sin gurkbit. Det är inte tillåtet att trycka in gurkan i munnen på marsvinet och all gurka måste vara uppäten innan marsvinet är klart. När man är klar säger man ”klar!” och det marsvinet som blir klart först går vidare till final om sådan hålls. Anmälning till gurkätning tas alltid upp på utställningen, prata med någon i ungdomsstyrelsen vid frågor. Varje år utses ”Årets Gurkätare” i västra, en oerhört prestigefylld titel.

race

MARSVINSRACE
I marsvinsrace ska marsvinen förflytta sig från start till mål i racingbanan. Med hjälp av en gurkbit, fäst i en klädnypa i änden på ett snöre, lockar matte eller husse marsvinet framåt. Några hastighetsrekord har vi ännu inte kunnat uppmäta, men somliga har mer luft under tassarna än andra. Anmälning till racet tas upp under utställningsdagen, prata med någon i ungdomsstyrelsen vid frågor. Årligen utses ”Årets Racare” i västra.

maskerad